به گزارش روابط عمومي اين اداره كل حسين عباس زاده با اعلام اين مطلب گفت: علم گردانی به عنوان آئیني سنتی مذهبی و یکی ازنمادهاي فرهنگ سوگواری است که همه ساله توسط عزاداران و ارادتمندان به امام سوم شیعیان حسین علی (ع) در روستاهای نیشابور و با « علم نیشابوري» به عنوان یک سمبل ونشان مذهبی برگزارمی شود.
حسین عباس زاده افزود: برای اجرای این آئین، مردم روستاهای مختلف نیشابور با علم های مخصوص همان روستا به یک روستای شاخص و هدف مانند فديشه، عبدل آباد، سلیمانی، یا دیگر مناطق رفته و در آنجا مراسم علم گردانی را برگزار می نمایند که گاهی تعداد روستای تجمیع شده در روستای هدف به 40 تا 50 روستا می رسد تا علم گردانی با شکوه خاصی به انجام برسد.
وی در ادامه یادآور شد ، طبق یک سنت دیرینه معمولا افرادی که علم را حمل می کنند از بین سادات جوان انتخاب می شوند که وظیفه علم گردانی را برعهده دارند زیرا علم گردانی شامل بخشی از حرکات نمایش خاص همراه با علم است که حمل کردن آن با توجه به ارتفاع چهارمتری ، و وزن آن مهارت خاصی را طلب می نماید.
معاون میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: در روز علم گردانی، علم های هر علمدسته آنگاه که به هم می رسند در اصطلاح علم ها به یکدیگر سلام می دهند که چرخش موزون همراه با اشعار و صلوات مردم در مسیر حرکت علمدسته بسیار دیدنی و باشکوه است.
عباس زاده گفت: همچنین در قسمتی دیگر از مراسم علم گردانی ،دسته جات عزاداری وارد مساجد و حسینیه های دیگر شده و با مشارکت دیگر هیئتها در اطراف علم نوحه خوانی ، سینه زنی و زنجیرزنی می کنند و در پایان اطعام عزاداری با حلیم نیشابوری صورت می گیرد.
وی یادآور شد: از دیگر اجراهای این مراسم آئینی باید به « علم خبری» اشاره کرد که در روز عاشورا هیئت های روستا برای استقبال از عزاداران در ورودی روستا با علم مخصوص آن منطقه به هیئت سینه زنی و زنجیرزنی آماده خوش آمدگویی به سوگواران می روند و علم برداران هر دو هیئت علمهای خود را بر هم وصل می کنند که نشان از اتحاد و وحدت هیئت ها دارد.
وی خاطر نشان کرد: مراسم آئینی علم گردانی در روستاهای نیشابور به شماره 634 در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسیده است.
/108
انتهای پیام/